Scroll to top
Back
Γαστρονομία

Σπουδές Τυροκομίας στο Ρέθυμνο

  • Θα γίνεις: Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

  • Διάρκεια: 1 Ακαδημαϊκό Εξάμηνο

Scroll

Σπουδές Τυροκομίας στο Ρέθυμνο Κρήτης
Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

Η τυροκομία είναι ένας από τους κλάδους που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ο «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» κατέχει όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις προκειμένου να παρασκευάζει τυριά κάθε είδους, φροντίζοντας καθημερινά να νοστιμεύει τα γεύματά μας!

Σπουδάζοντας στο ΙΕΚ MBS, έχεις στη διάθεσή σου όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να αποκτήσεις επιστημονικές γνώσεις στη γαλακτοκομία και την τυροκόμηση και να είσαι σε θέση να ενσωματώνεις τις σύγχρονες τεχνικές στον τρόπο παραγωγής σου, αυξάνοντας την παραγωγικότητά σου.

Θα ζήσουν την ειδικότητα της επιλογής τους μέσω του Ευρωπαϊκού Project “Το Έξυπνο Σχολείο”

Σε ενδιαφέρει;

Σπούδασε Τυροκομία στο Ι.ΙΕΚ MBS.

Σπούδασε Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική στο Ι.ΙΕΚ MBS

Το IEK MBS είναι από τους πρωτοπόρους σε όλη την Κρήτη, όσον αφορά τα μαθήματα, τις σχολές και τις δυνατότητες και παροχές που προσφέρει στον σπουδαστή. Από τα λίγα Ιδιωτικά ΙΕΚ σε όλην την Κρήτη που προσφέρουν ΚΡΑΤΙΚΟ Δίπλωμα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, αναγνωρισμένο σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Πιστοποίηση Υπουργείου Παιδείας -ΕΟΠΠΕΠ
  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εξωτερικό (Παρίσι, Λονδίνο, Ισπανία)
  • Συμμετοχή σε Σεμινάρια Τυροκομίας εκτός σχολής
  • Πρακτική άσκηση και εργασία στο εξωτερικό
  • Διασύνδεση με Ευρωπαϊκά Προγράμματα
  • Υλοποίηση Project Ομαδικές Δοκιμασίες σε πραγματικούς χώρους εργασίας
  • Κανονικό Συμβόλαιο εργασίας σε όλους τους σπουδαστές που παρακολούθησαν με συνεπεία τα 2 χρόνια σπουδών.
  • Ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα για την καταβολή διδάκτρων
  • Διδασκαλεία από Διακεκριμένους Επαγγελματίες από όλο τον κόσμο
  • Έκδοση Ευρωδιαβατήριο Εργασίας (Europass)*
  • Συμμετοχή στα Σεμινάρια των Καλύτερων Σχολών Τουρισμού & Γαστρονομίας Παγκοσμίως   “Le Cordon Bleu” & της “Alain Ducasse” στο Παρίσι

Το EUROPASS επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση στελεχών σε όλη την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας διαφάνεια προσόντων και δυνατοτήτων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η Τυροκομία και ειδικότερα ο Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος τα τελευταία χρόνια έχει μια ανοδική τάση και έτσι έχει δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες στον χώρο.

Ο πιστοποιημένος Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος μπορεί να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση ή να απασχοληθεί σε άλλες ιδιωτικές ή και δημόσιες υπηρεσίες.

Mε την απόκτηση του Κρατικού διπλώματος, ο απόφοιτος του MBS My Business School  έχει τη μοναδική δυνατότητα να κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα όπως επίσης και να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001) με Δυνατότητα Πτυχιακής Εργασίας για Εξειδίκευση

Ο Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος μπορεί να εργαστεί σε:

  • Εργοστάσια γάλακτος
  • Εργοστάσια γιαούρτης – επιδορπίων
  • Τυροκομεία
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ξεκινώντας τη δική σου μονάδα παραγωγής
  • Κτηνοτροφικές μονάδες
  • Ως  υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου
  • Σημειώσεις  μέσω της Ειδικής Φοιτητικής Πλατφόρμας του ΙΕΚ MBS Ρεθύμνου
  • Δωρεάν Επαγγελματικά Σεμινάρια  εντός & εκτός σχολής
  • Δωρεάν Εκπαίδευση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (σε όλες τις ενότητες)
  • Student Card
  • Παραγωγή και Αξιοποίηση Γάλακτος
  • Χημεία Γάλακτος
  • Μικροβιολογία Γάλακτος
  • Τεχνολογία Γάλακτος
  • Εξοπλισμός και Οργάνωση Βιομηχανιών Γάλακτος
  • Τυροκομία Ι
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Βουτυροκομία
  • Τυροκομία ΙΙ
  • Εξοπλισμός Τυροκομείου
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας – Προστασία Περιβάλλοντος
  • Γεωργική Οικονομία και Πολιτική
  • Οργάνωση Επιχείρησης – Marketing
  • Παραγωγή Παραπροϊόντων Γάλακτος
  • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Γάλακτος
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Γεωργικές Εγκαταστάσεις
  • Γεωργική Τεχνική

Το ΙΕΚ MBS διαθέτει την καλύτερη υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών, με εξοπλισμό ανώτερο σε ποιότητα και standard που υπάρχουν σε δημόσιο ή και άλλα ιδρύματα του χώρου.

Για την καλύτερη εκπαίδευση των σπουδαστών μας εξασφαλίσαμε  την πρακτική τους εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ρεθύμνου όπου διατίθεται η καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, ο οποίος περιλαμβάνει:

  • PH μέτρα
  • Παγολεκάνες
  • Προθερμαντήρες γάλακτος
  • Κορυφολόγους
  • Βραστήρες παστερίωσης
  • Εναλλάκτες
  • Πήχτρες
  • Τεζάκια
  • Αναλυτές γάλακτος
  • Αίθουσα Επιδείξεων με high end εξοπλισμό.

Ενδιαφέρεσαι για το μάθημα τις Τυροκομίας;

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ;