Σπουδές Μαγειρικής στο Ρέθυμνο Κρήτης
Μάγειρες, Chef
Οι υποψήφιοι φοιτητές των τμημάτων Γαστρονομίας του MBS My Business School θα μάθουν να σκέφτονται δημιουργικά, θα γνωρίζουν καλά τους κανόνες υγιεινής, τα υλικά & τις σύγχρονες τεχνικές που απαιτούνται ώστε να καταφέρουν να ξεχωρίσουν. Θα μάθουν να αγαπούν αυτό που σπουδάζουν και θα σέβονται την παράδοση & τα τοπικά προϊόντα.
Θα ζήσουν την ειδικότητα της επιλογής τους μέσω του Ευρωπαϊκού Project “Το Έξυπνο Σχολείο”
Θα συμμετάσχουν σε αληθινές ομαδικές δοκιμασίες εκτός σχολής, εκπαιδευτικά ταξίδια, διαγωνισμούς και πολλές άλλες γαστρονομικές προκλήσεις.
Σε ενδιαφέρει;
Σπούδασε Μαγειρική Τέχνη στο Ι.ΙΕΚ MBS
Το IEK MBS είναι από τους πρωτοπόρους σε όλη την Κρήτη, όσον αφορά τα μαθήματα, τις σχολές και τις δυνατότητες και παροχές που προσφέρει στον σπουδαστή. Από τα λίγα Ιδιωτικά ΙΕΚ σε όλην την Κρήτη που προσφέρουν ΚΡΑΤΙΚΟ Δίπλωμα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, αναγνωρισμένο σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης τεχνικών γνώσεων & δεξιοτήτων και την καλή συστατική επιστολή του υπεύθυνου πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης κατόπιν εκπόνησης πτυχιακής εργασίας.
Το EUROPASS επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση στελεχών σε όλη την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας διαφάνεια προσόντων και δυνατοτήτων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι επαγγελματίες – απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και να μάθουν δίπλα στους καλύτερους και διάσημους Chef.
Μπορούν ακόμα να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και να αφήσουν το προσωπικό τους στίγμα ξεκινώντας τη δική τους, προσωπική, επιχείρηση.
Mε την απόκτηση του Κρατικού διπλώματος, ο απόφοιτος του MBS My Business School έχει τη μοναδική δυνατότητα να κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα όπως επίσης και να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
Μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης τεχνικών γνώσεων & δεξιοτήτων και την καλή συστατική επιστολή του υπεύθυνου πρακτικής άσκησης οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης κατόπιν εκπόνησης πτυχιακής εργασίας.
Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:
- Κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, City Hotels και Resorts
- Κουζίνες εστιατορίων ελληνικής, διεθνούς ή gourmet κουζίνας
- Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
- Επιχειρήσεις εστιατορίων γρήγορης εστίασης (fast food)
- Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλών
- Στο επισιτιστικό τμήμα οργανισμών του δημόσιου τομέα, όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, κατασκηνώσεις, φοιτητικές λέσχες, κ.α
Οι μαθητές μας μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε θέλουν σε Ελλάδα & Εξωτερικό αρκεί να μας το πουν, αρκεί να έχουν όρεξη & αγάπη για τη δουλειά τους, Ρίξτε μια ματιά στους στρατηγικούς συνεργάτες της σχολής μας
Ο Πιστοποιημένος σπουδαστής Μαγειρικής Τέχνης
- Οργανώνει το χώρο και τον εξοπλισμό μιας κουζίνας
- Ερευνά, Σχεδιάζει και Δημιουργεί
- Επιβλέπει την υγιεινή και ασφάλεια σύμφωνα με τα ποιοτικά πρότυπα της επιχείρησης και το HACCP
- Συνεργάζεται με χώρους εστίασης και εκδηλώσεων
- Ταξιδεύει και ενημερώνετε για την τεχνολογία τροφίμων και για τις νέες τάσεις της γαστρονομίας
- Κουζίνες – Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
- Επαγγελματική Στολή.
- Επαγγελματική Βαλίτσα με Μαχαίρια.
- Βιβλίο Μαγειρικής
- Σημειώσεις & Συνταγές μέσω της Ειδικής Φοιτητικής Πλατφόρμας του ΙΕΚ MBS Ρεθύμνου
- ΔΩΡΕΑΝ Επαγγελματικά σεμινάρια εντός & εκτός σχολής.
- ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (σε όλες τις ενότητες)
- Student Card
- Τέχνη Μαγειρικής
- Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
- Τυροκομία
- Κρεοκοπτική
- Αρχές Οικονομικής
- Ιατρική – Τεχνολογία Τροφίμων
- F & B (Food & Beverage)
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
- Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
- Μοριακή Κουζίνα
- Ελληνική Δημιουργική κουζίνα
- Παραδοσιακή κουζίνα
- Ασιατική κουζίνα
- Γαλλική κουζίνα
- Ιταλική κουζίνα
- Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
- Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
- Οινολογία
- Υγιεινή & Ασφάλεια – HACCP
- Σύνθεση Μενού
- Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
- Διαιτητική
- Γαλλικά
- Πτυχιακή Εργασία (προαιρετικό)
Το ΙΕΚ MBS διαθέτει την καλύτερη υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό ανώτερο σε ποιότητα και standard από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα του χώρου.
- Κουζίνες Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών με Εξοπλισμό Τελευταίας Τεχνολογίας.
- Σύγχρονες Εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
- Κουζίνα Επιδείξεων με high end εξοπλισμό.
- Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων.
- Κήπο Αρωματικών & Κηπευτικών
- Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
- Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
- Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
- Εργαστήρια Η/Υ, με σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού.
Εξειδικευμένοι Συνεργάτες Σεμιναρίων
Ντουνέτας Μιχάλης
Chef
Παπανικολάου Θοδωρής
Chef
Νικολούζος Χάρης
Chef
Χρονόπουλος Δημήτρης
Pastry Chef
Τσίλιας Σταμάτης
Chef
Φωτιάδης Νίκος
Chef
Χαραλαμπόπουλος Αλέξανδρος
Chef
Κοντοβάς Άνταμ
Chef
Γραμματικόπουλος Γιώργος
Chef
Ενδιαφέρεσαι για τις Σπουδές Μαγειρικής - Μάγειρες, Chef ?
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!