Scroll to top
Back
Γαστρονομία

Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής στο Ρέθυμνο

  • Θα γίνεις: Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής - Pastry Chef

  • Διάρκεια: 4 Ακαδημαϊκά Εξάμηνα

  • Πρακτική: 1 Άσκηση

Scroll

Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής στο Ρέθυμνο Κρήτης
Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, στο ΙΕΚ MBS My Business School.

Οι υποψήφιοι Αρτοποιοί –  Ζαχαροπλάστες θα μάθουν να σκέφτονται δημιουργικά, θα γνωρίζουν καλά τους κανόνες υγιεινής και όλες τις σύγχρονες τεχνικές που απαιτούνται ώστε να καταφέρουν να ξεχωρίσουν.

Θα ταξιδέψουν και θα περάσουν ομαδικές δοκιμασίες εκτός σχολής για αποκτήσουν από νωρίς την επαγγελματική εικόνα που πρέπει.

Θα ζήσουν την ειδικότητα της επιλογής τους μέσω του Ευρωπαϊκού Project “Το Έξυπνο Σχολείο”

Σε ενδιαφέρει;

Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής στο Ρέθυμνο

Σπούδασε Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική στο Ι.ΙΕΚ MBS

Το IEK MBS είναι από τους πρωτοπόρους σε όλη την Κρήτη, όσον αφορά τα μαθήματα, τις σχολές και τις δυνατότητες και παροχές που προσφέρει στον σπουδαστή. Από τα λίγα Ιδιωτικά ΙΕΚ σε όλην την Κρήτη που προσφέρουν ΚΡΑΤΙΚΟ Δίπλωμα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, αναγνωρισμένο σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Κρατική Πιστοποίηση Υπουργείου Παιδείας Αναγνωρισμένο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  • Διδασκαλεία από Βραβευμένους Pastry Chef από όλο τον κόσμο

  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εξωτερικό (Παρίσι, Λονδίνο, Ισπανία)

  • Συμμετοχή σε εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Paris.

  • Πρακτική άσκηση και εργασία στο εξωτερικό

  • Διασύνδεση με Ευρωπαϊκά Προγράμματα

  • Υλοποίηση Project Ομαδικές Δοκιμασίες σε πραγματικούς χώρους εργασίας

  • Κανονικό Συμβόλαιο εργασίας σε όλους τους σπουδαστές που παρακολούθησαν με συνεπεία τα 2 χρόνια σπουδών.

  • Ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα για την καταβολή διδάκτρων

  • Δικαίωμα αναβολής μέχρι και τα 23 έτη για τους στρατεύσιμους σπουδαστές

  • Δικαίωμα Διεκδίκησης Φοιτητικών Επιδομάτων

  • Δυνατότητα Έμμισθης Πρακτικής Άσκησης ή κανονικής εργασίας από τον πρώτο χρόνο

  • Έκδοση Ευρωδιαβατήριο Εργασίας (Europass)*

  • Συμμετοχή στα Σεμινάρια των Καλύτερων Σχολών Τουρισμού & Γαστρονομίας Παγκοσμίως "Le Cordon Bleu" & της "Alain Ducasse" στο Παρίσι

Το EUROPASS επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση στελεχών σε όλη την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας διαφάνεια προσόντων και δυνατοτήτων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική τα τελευταία χρόνια έχει μια ανοδική τάση και έτσι έχει δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες στον χώρο.

Οι πιστοποιημένοι Τεχνικοί Αρτοποιοί – Ζαχαροπλάστες μπορούν να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο, να εκσυγχρονίσουν την οικογενειακή επιχείρηση ή να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων.

Ο συνδυασμός εργαστηριακής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης δημιουργεί επαγγελματίες που παρασκευάζουν κάθε είδους γλυκά και επιδόρπια, εκτελώντας με ακρίβεια συνταγές παραδοσιακής ή μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, βασιζόμενοι σε αγνά υλικά και αυθεντικές πρώτες ύλες όπως ζάχαρη, αβγά, γάλα, σοκολάτα, αλεύρι κ.ά

Mε την απόκτηση του Κρατικού διπλώματος, ο απόφοιτος του MBS My Business School  έχει τη μοναδική δυνατότητα να κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα όπως επίσης και να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001) με Δυνατότητα Πτυχιακής Εργασίας για Εξειδίκευση

Ο Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Εταιρείες catering
  • Βιομηχανίες επεξεργασίας πρώτων υλών
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων
  • Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
  • Νοσοκομεία
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Δυνατότητα Δημιουργίας δικιάς του επιχείρησης
  • Ξενοδοχειακές Μονάδες σε Ελλάδα & Εξωτερικό όπως KENSHŌ Boutique Hotel & Suites, Four Seasons, Amathus, Εlounda Bay κ.α
  • Επαγγελματική  Στολή,
  • Βιβλίο Ζαχαροπλαστικής
  • Σημειώσεις & Συνταγές  μέσω της Ειδικής Φοιτητικής Πλατφόρμας του ΙΕΚ MBS Ρεθύμνου
  • Δωρεάν Επαγγελματικά Σεμινάρια  εντός & εκτός σχολής
  • Δωρεάν Εκπαίδευση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (σε όλες τις ενότητες)
  • Student Card
  • Πρώτες ύλες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Γενική χημεία / Χημεία τροφίμων / Μικροβιολογία.
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος (Αρτοποιίας)
  • Υγιεινή και Ασφάλεια στο Αρτοποιεία
  • Κοστολόγηση
  • Ιατρική
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Ζαχαρόπαστα
  • Σοκολάτα
  • Décor
  • HACCP
  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Πρακτική εκπαίδευση
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Γαλλικά
  • Διατροφή
  • Διακοσμητική τέχνη

Το ΙΕΚ MBS διαθέτει την καλύτερη υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών, με εξοπλισμό ανώτερο σε ποιότητα και standard που υπάρχουν σε δημόσιο ή και άλλα ιδρύματα του χώρου, όπως:

  • Κουζίνες Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών με Εξοπλισμό Τελευταίας Τεχνολογίας.
  • Σύγχρονες Εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
  • Κουζίνα Επιδείξεων με high end εξοπλισμό.
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων.
  • Κήπο Αρωματικών & Κηπευτικών
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
  • Εργαστήρια Η/Υ, με σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού.

Εξειδικευμένοι Συνεργάτες Σεμιναρίων

Χρονόπουλος Δημήτρης

Χρονόπουλος Δημήτρης

Pastry Chef

Ενδιαφέρεσαι για το μάθημα τις Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής;

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ;