Scroll to top
Μοριακή Κουζίνα με τον Κορυφαίο Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Μοριακή Κουζίνα

“Δεν Αρκεί να Γνωρίζεις τις Θεωρητικές Αρχές,
Πρέπει να Ξέρεις και πώς να τις Χρησιμοποιείς Επιδέξια”

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος Ένας από τους Κορυφαίους Chef της Ελλάδας κ ο Πλέον Εξειδικευμένος στις Μοριακές Τεχνικές έχει Ετοιμάσει ενα Εξαιρετικό Σεμινάριο Μοριακής Γαστρονομίας για το ΙΕΚ MBS My Business School

  • BASIC SPHERIFICATION - ΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ

  • REVERSE SPHERIFICATION – ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ

  • EMMULSIONS/AIRS/CLOUDS – ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ/“ΑΕΡΑΣ”

  • GELIFICATION – ΖΕΛΑΤΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • SURPRISES – “ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ”

  • DRY ICE – ΞΗΡΟΣ ΠΑΓΟΣ

  • SIPHON – ΣΙΦΟΝ – ΝO2

  • NITROGEN - ΥΓΡΟ ΑΖΩΤΟ

Στην ουσία, πρόκειται για την ονομασία του επίσημου “παντρέματος” της Μαγειρικής με τη Χημεία και τη Φυσική. Ή αλλιώς, της επιστημονικής κατανόησης της Γαστρονομίας. Kάθε τροφή, έχει τη δική της μοριακή σύσταση η οποία είναι διαφορετική όταν πρόκειται για ωμή πρώτη ύλη και διαφορετική όταν μαγειρεύεται.

Όλες οι μέθοδοι μαγειρέματος κατ’ουσίαν, προκαλούν μοριακές και χημικές αλλαγές στα τρόφιμα, επηρεάζοντας την εμφάνιση τους, την οσμή τους, τα θρεπτικά συστατικά τους και πάνω απ’όλα τη γεύση τους.

Έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως ανέκαθεν η Γαστρονομία με τις προαναφερθήσες επιστήμες, όχι μόνο επηρεαζόταν άμμεσα από αυτές, αλλά βάδιζαν πλαϊ-πλαϊ.

Ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς για το σεμινάριο;

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας υπεύθυνος θα επικοινωνήσει μαζί σου μέσα στις επόμενες 24 ώρες για πλήρη παρουσίαση





    Σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά σας στοιχεία. Διαβάστε για την Πολιτική Απορρήτου του ΙΕΚ MBS

    Ημερομηνία: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

    Διάρκεια Σεμιναρίου: ~7 Ώρες

    Έναρξη: 11:00 το πρωί

    Έξτρα Πληροφορίες

    Τηλ.: 2831024111

    Σταμαθιουδάκη 98, Κουμπές, Ρέθυμνο

    ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ